tirsdag 21. juli 2009

NATUREN ER BRUTAL

Det er ikke bestandig ting blir som man ønsker. Vi gledet oss over disse skapningene som etter hvert tittet frem av sin nye bolig, men leiligheten var nok for utsatt for en dag slo spurvehauken til, tragedien var et faktum. Tre svaleunger ble mat for andres unger, en flakset avgårde, mens den siste satt igjen med brukket vinge. Disse to ble matet, en på bakken og en der oppe i "reiret". Vi overveide å få slutt på plagene til den skadde, men igjen gikk naturen sin gang, spurvehauken kom igjen og ordnet opp. Den siste var i området og ble pleiet av sine foreldre, men vi mistet den av syne, vi håper den klarte seg slik at foreldrene fikk igjen noe for alt det arbeidet de hadde nedlagt. På bildet under kan dere skimte alle fem ungene. Forøvrig ble været etter hvert så dårlig at jeg valgte å bli med hjem, men turen går snart tilbake til vårt andre hjem. Vi har nå nye sommerminner med barnelatter og kos. (Litt småkrangling også)
Den eneste overlevende satte seg på bilen min og tok et overblikk.

Naturen er for det meste vakker, her nede ved tjernet en sommerkveld.


Gule og hvite vannliljer var nå på plass for å vise oss hvor vakre de er.
4 kommentarer:

Laila -Karin sa...

Så trist da. men slik er naturen
Det er være når godt voksne folk står å hiver steiner etter måseungene .Snakker om personer i 60 årene.
Ellers må du ha en riktig fin dag
Her i Bergen er det øs pøs regnvær
Klem

MajorogMeg sa...

Ja, naturen kan være brutal. Den enes brød den andres død...

Ser ut til at du omgir deg med vakker natur:)

Nyt dagen og klem fra meg:)

Tovepia sa...

Hei og takk for hyggelige kommentarer fra deg! Så hyggelig;) Jeg ser at du har en koselig blogg som jeg gjerne vil følge, så vi blogges;) Ha en flott kveld!

Skautrollet sa...

Hei og takk for koselig hilsen på bloggen min. Mange flotte sommerbilder hos deg. Sommeren er fin med sosialt samvær, frodig natur, håndarbeid, dyreliv....
Selv om naturen virker unødig brutal noen ganger.