onsdag 8. juli 2009

REDNINGSAKSJON

I går kveld hadde vi en stor (liten) redningsaksjon her på torpet. For på andre året på rad ramlet hele svaleredet ned som var bygd oppunder takskjegget ved siden av inngangen. Fem små svaleunger lå strødd. og foreldrene fløy rundt og rundt for å se til avkommet. Her var gode råd dyre. Ungene var på langt nær flygeferdige og med røyskatt, mår og grevling rundt oss måtte vi gjøre noe. jeg tok en blomsterampel la skumgummi oppå og plasserte alle der. Samboeren klatret opp, slo i en spiker og hengte ampelen der reiret hadde vært. Det gikk ikke lenge før matinga var i gang igjen. Jeg vet at man ikke skal klusse med naturen, men jeg hadde ikke hjerte til å la de ligge der for å bli spist av andre dyr. I dag kvitrer svaleparet ekstra høyt og takknemmelig (synes jeg da) Så nå håper jeg at alt går godt for den lille familien. Forøvrig går blogginga litt bedre nå, men jeg har brukt over 1 time på dette innlegget. Her er svaleredet 1 time før det ramla ned. Liten leilighet må jeg si, og dårlige byggematrialer.
Her er ungene på plass. ( Bildet ble for lyst, men det får duge )


Og her er den nye leiligheta, riktignok bare ettroms det også, men atskillig større.

3 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Selfølgelig mått du hjelpe de:) Enda bra foreldrene godtok hjelpa og tingenes tilstand ble bra!! 1-roms er helt sikkert ok:)
Ha en flott dag:)

Laila sa...

Så flott at de fikk hjelp.
Dette var noe vi holdt mye på med da guttene var små . Eldstemann kom stadig hjem med fugler som trengte hjelp.
Ha en fortsatt fin dag

Audun sa...

Så ut som de kunne trenge litt hjelp de små der ja. Håper de holder seg på plass i den nye "leiligheten" frem til tirsdag. Vi gleder oss veldig til en uke på torpet