tirsdag 18. august 2009

HESPETRE MED NOGO ATTÅT

Dette" hespetreet" er litt annerledes enn det stubbetufsa hadde lagt ut bilde av, men de finnes nok utallige variasjoner. De var som regel laget av de lokale kreftene på den tid.

Dette vevde billede er vevd av den forrige eieren av Torpet. Veven står der fortsatt men er ikke satt opp. Jeg vever ikke, selv om jeg skulle hatt lyst, men jeg tror jeg får holde meg til det jeg har holdt på med i mange år. Dette henger over sofaen der det har hengt før. Der skal det få henge som en hyllest til hun som har vevd det.


Dette teppet heklet jeg i våres av Eskimogarn, det var raskt å hekle da garnet er tykt, men samtidig mykt. Det passer godt til toving. Jeg har nå tatt det med hjem fra Holmtjern for jeg tar ikke sjansen på å la håndarbeidene ligge der i vinter. Det har vært innbrudd der før, og slike ting lar seg ikke erstatte.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Virkelig kjekt å se det hespetret har aldrig set sånet før.Fint vevd bilde og heklet teppe.Vi hadde veldig mye gammelt på hytta før men vi tok med tilbake en del.Vi hadde innbrud får noen år tilbake å det var ikke noe kjekt.Ble stjålet ett gammelt stort trau pluss mye mer.Ha en riktig fin Tirsdag vidre.Bodil

Tovepia sa...

Tydeligvis mye spennende i torpet ditt;) Flott teppe du har heklet! Kos dere videre!

LeKaQuilt sa...

Teppet du har heklet er kjempe fint! Det er så morro å se at bestemor-ruter er full mote igjen. Skulle gjerne hatt tålmodighet til å hekle men her er det synåla som gjelder :o)) Spennende torp du har - skjønner at dere koser dere veldig der :o)

Villmarkstausa sa...

Hei

Så fint det teppet var. Lur måte å hekle sammen på. Takk for tipset, for jeg holder på med et på over 100 lapper. Litt raskere å hekle.
Ha ei fin uke;-)

Berit T sa...

Hei hei.
Takker for hyggelig kommentar.

Ja det er koselig å være bestemor, mormor, farmor, samme hva vi kalles. Jeg er mormor til tre gutter.
Så flott et hekleteppe du har laget, nydelige farger. Så var det så fint når det var heklet sammen i stedet for sydd. Jeg holder også på med ett i tre gråfrager + rødt. Men det passet ikke til den nye sofaen, feil rødfarge, men jeg får nå gjøre det ferdig så kan det brukes en annen plass.

Ha en fin onsdag!

Elin Osa Søreng sa...

Takk for koselig kommentar hos meg :o) Nydelig teppe du har hekla- virkelig herlige farger! Og flotte bilder, som alltid! Ha en flott dag, hilsen Elin

STRIKKEMOR(O) sa...

Så fint heklateppe. Nydelege fargar og artig måte du har hekla teppet saman på! Eskimogarnet likar eg godt, særleg til toving.