søndag 18. oktober 2009

UTFORDRING

Stubbetufsa har kommet med en utfordring denne søndagen. Skal finne syv brune ting som vi har hjemme. Dette var ingen enkel oppgave for brunt er ikke akkurat det som preger hjemmene i dag. Jeg kikket litt rundt i huset og fant ut at kanskje var det en del gamle ting med litt historie som kunne brukes. Så under her er det jeg kom fram til:Dette askebegeret laget min sønn da han gikk på barneskolen. Det har blitt med på mange flyttelass og er en kjær ting. Han er verdens beste sønn, men noen keramikkkunstner ble han aldri. Tenk hvor stolt han var da han kom hjem med denne flotte keramikken,


Dette er også fra min sønn . Det er kjøpt i daværende Jugoslavia hvor han var på ferie da han var 12 år. Treskjærerarbeid fra Hvar.Et Mangletre Som min samboers far har laget. Han ble 96 år og holdt på med treskjærerarbeid til han var over 90 år. Det er en god del lengere, men fikk ikke plass til hele. Dårlig på sånt!

Dette er også hans arbeid.


En gammel oljelampe av keramikk.Et gammelt skap fra ca. 1860-70
Her har treskjæreren laget en liten tine


Dette var hva jeg hadde av brune ting. Takk til Stubbetufsa for at hun vekker til liv gamle minner som vi har rundt oss, men som vi ikke ser fordi de er der bestandig.

12 kommentarer:

Britaiskogen sa...

Mange gode minner og godt håndarbeide her. Koslig å ha ting som kanksje ikke nødvendigvis er vakre, men som bærer med seg gode minner. Må jo ile til å si at du har mange vakre, brune ting da
:-)

Mia sa...

Det är så kul att spara på alla dom gamla kära tingen som barnen kommit hem med. Jag har en del jag också. Inte kan man göra sig av med dom heller. Jag beundrar dom norska träskäringarna. Det är så vackra arbeten. Vilket tålamod att hålla på med, och så fort det kan gå galet. Jag har också ett sånt mangelträ, beundrar det varje gång jag går förbi, min svärfar lagade det, planen hans var att laga ett till varje av sina döttrar också, men han hann dö innan han blev färdig. Det gör mig faktiskt lite extra stolt, att jag fick det första, men kanske jag borde ha lite dårligt samvete..nåja, den hänger ju i varjefall i huset till hans eneste son.

Troen og Haapet sa...

Så moro å vekke liv i verdifulle øyeblikk;)
Du skriver så levende at jeg kunne "se" din lille "kunstnersønn";D
En fortsatt fin kveld ønskes deg!
PS! Har kanskje glemt å bemerke din søte cairn..? Flott hund!

MajorogMeg sa...

Å så mye flott du viser:) Mått humre litt over sønnen som aldri ble keramiker...men har noen slike produkt av barna hjemme jeg også:) Alltid gøy å få de:)
Den klokka var bare nydelig!! Slikt går aldri av mote...bra du ikke har malt den hvit...
Ha en god kveld Bestemor, kos deg og klem fra meg:)

Audun sa...

Må vel si at det for "kunstnersønnen" vekker minner om noen laaaange formingstimer når jeg ser det askebegeret ;)

Alvas hjørne sa...

Mange flotte brune ting!
Synes den klokka var så flott:)
Riktig god søndagskveld og ny uke!

Stubbetufsa sa...

Mange fine minner!
Og det skapet var jo bare praktfullt! Og mangletreet, klokka og tina! Det er ting som forteller en historie, som du tar vare på!

Stubbetufsa sa...

Mange fine minner!
Og det skapet var jo bare praktfullt! Og mangletreet, klokka og tina! Det er ting som forteller en historie, som du tar vare på!

Anonym sa...

Hei.Virkelig nydelige brune ting.Med mannge minner bak.Mye fine utskjeringer.Så flink han var.Ha en riktig fin Mandag.Klem fra Bodil

Janne i Fagerlia sa...

Hei på deg, og tusen takk for koselig "besøk". Har ikke vært her inne før tror jeg, men ser det er litt av hvert å lese om. Er imponert over treskjæringsarbeidet du viser - dette må dere ta godt vare på. Ikke så mange som kan slikt i dag.

Elin Osa Søreng sa...

Så gøy! Jeg har fått utfordringen med fargen lilla. Enkel sak for jeg elsker lilla :o) Smilte godt av askebegeret, tenk- da var det lov for ungene å lage sånt på skolen- askebeger er vel politisk ukorrekt i disse dager, humre, humre. For en flink mann pappa`n til samboer`n din var!!! Koselig med sånne ting som har historie, og er hjemmelagd! Ha en fortsatt fin dag, hilsen Elin

Alice sa...

Hej Bestemor drillo.
Kom tilfældigt forbi din blog - du skal nok blive grebet af at blogge - man blir meget inspireret af det.,
Venlig hilsen Alice