søndag 10. januar 2010

NÅ HAR DYRENE DET TØFT !

De siste dagene har jeg sett at dyr og fugler trekker ned til husene på leting etter mat. I lokalavisen ble vi oppfordret til å begynne å fore rådyrene. Vi kunne bare komme å hente høy og havre på bensinstsjonen hvor noen ildsjeler hadde stilt opp med godsakene ! Vi la ut litt mat til rådyrene i går kveld og i dag tidlig var det allerede to stk. som sloss om maten. Alle bilder jeg tar av fugler og andre dyr må jeg ta gjenom vinduet! Det går ikke an å sitte å vente i 25 minusgrader på et godt bilde! Hele området rundt huset er nå foringsplass slik at vi har mange fine stunder med naturen 10-15meter fra huset, men vi ser også fugler som bukker under i den langvarige kulda, især Blåmeisen ser pjusk ut om dagen ! Nå håper jeg på at kulda gir seg snart og at dyrene får det litt mere levelig! Bildene under er ikke skarpe, men gir kanskje et inntrykk av hvor stort matbehov det er der ute !Kø på brettet !
Her fikk rådyret øye på meg i vinduet !

Disse har spist frokost!


Denne flaggspetten har nettopp spist en hel meisebolle !Her i aksjon !
Tidlig på morgenkvisten !

Denne nøtteskrikehannen er god og mett !


Nøtteliten har fått alle nøttene etter jul !
36 kommentarer:

Audun sa...

For en herlig smaling bilder du hadde fått her. Tror snart vi må pakke med oss kamera og komme på besøk ;)
Bildet av Nøtteliten var utrolig fint.
Ha en fortsatt fin kveld

hobbystua sa...

Hei og takk for hilsen fra deg på min blogg. Flotte bilder du har tatt av fugler og rådyr,ja mange av dyrene lider nå,men er fint at det er noen som forbarmer seg over dem. Du bor vel litt avsides også,så da er det større sjanse for å se ville dyr. Ser jo på bildene at du har så mange flotte fugler du forer. Her må vi fylle opp fuglemateren hver dag nå,det går unna med frøene. Men har ikke sett noen så fine fugler som du har på din matskål.
Ha en riktig fin uke,og måtte kulden gi seg nå.Klem fra Marianne:-))

Troen og Haapet sa...

takk for gratulasjonen;)
Flotte bilder av dyrelivet hos deg!Det er så flott å komme så innpå dyrene, tross for kulden..men det gjør noe med èn å se på dyrene!
Har også sett en del rådyr de siste dagene, og jeg får vondt av dem. Fòrer dem ikke, for jeg har hørt at man ikke skal(?)Småfuglene (skjære og ekorn) derimot får i bøtter og spann;)
Ønsker deg ei riktig fin uke, gode deg;)
Klem

sylvia sa...

hei,
såå nydelige bilder du har tatt.
ja viktig å mate dyra nå i kulda,
stakars små,
viktig å huske dette her...
å ser om og om igjen på de vakre dyra,
klem fra sylvia

kjellfrid sa...

Hei! Så flotte bilder! Det må være dyrerikt hos deg. Her er det så stille. Jeg har vært bekymret for dyra. Det er så stille ute. Ingen fugler som kvitrer, og jeg tenker at mange kanskje har frosset i hjel. Vi har mat ute, men jeg ser ingen fugler....Det blir vel snart mildere nå får vi håpe! Klem fra Kjellfrid

Brabo sa...

Huff ja, i dag har vi vært i Bjørkebekk ene og alene for å gi fuglene mat og tine vannrør :-). Petter har kjøpt en ny fuglemater som ikke de store fuglene kommer inn i.

asbjørg sa...

Ja nå er det godt for både fugler og dyr at noen tenker på dem og gir dem mat.Hos oss er det blitt adskillig bedre temperatur nå,ikveld er det -5.

LeKaQuilt sa...

Flotte bilder, og det er godt å se at dyrene har det fint. Jeg har vært ute og sjekket at det var mat på brettet, best å følge opp at det ikke blir tomt. Er ikke lett å være fugl eller dyr i denne kulden, nei..... Ønsker deg en riktig fin uke!

Tovepia sa...

Så flott tiltak at man kan hente høy og mat til rådyrene! Spennende å ha et dyreliv å følge med utenfor vinduene. Vi har mye elg på høsten..og ekorn...og av og til et rådyr;)
Ha ei fin uke og klem fra meg;)

Livet på Berget sa...

Så bra att ni matar dem när det är så här kallt, de måste äta hela tiden för att överleva. Hoppas ni får det varmare snart. Här i Luleå är det bara -2 idag, det känns som sommar.
Kram
/Sara

Hagemor sa...

ja, det er viktig å mate dyra, og å ikke la løse hunder unødig jage opp hjortedyra. vi har endelig fått besøk av dompapen nå...men det blir vel mildvær her ute snart. Flotte bilder som alltid. ha ei super uke.

Mia sa...

Du har blitt rena naturfotografen :) Så många fina bilder, och så fint att ni tänker på rådjuren, dom behöver all mat dom kan få, stackars Bambi's.

Laila -Karin sa...

Du har litt av et dyreliv utenfor .
Jeg må nok nøye meg med fuglene. Det skal være ekorn rundt her , men siste året har vi ikke sett dem.
Vi har heldigvis fått det mildere.
Fremdeles kaldt, men veldig mye bedre for fuglene.
Jeg må ut å ta bilder. får detikke særlig bra gjennom vinduet .
Har laget en stor porsjon meiseboller til fuglene i dag med mye godt i .
Flotte bilder forresten.
Klem

Kort og Søm sa...

Veldig fine bilder du har tatt!
Ja, det er kaldt nå.
Ha en fin uke,
klem Fredrikke :o)

MajorogMeg sa...

Jeg "jaga" gubben ut for å henge ut ny meisebolle i dag jeg å...flotte bilder fra vinduet ditt. Vi må ta vare på dyra vi som kan. Major sitter i vinduet og følger med hva som skjer på bollen eller nèket, Tror sikkert han er fuglehund:)
Nyt kvelden, jeg gleder meg til dere har Casper i hus!!
Stor klem fra meg:)

Anonym sa...

Hei.KJEMPE NYDELIG BILDER.Men så klart trist for att fuglene og andre dyr strever å få seg mat i kulde og snø.Så da må vi så klart gi dem mat.Virkelig nydelig bilde sist.Kjempe søt ekorn.Ønsker deg en riktig fin kveld og Mandag.Klem fra Bodil..

Strikkebesta sa...

Koseleg å sjå kor mange fuglar som nyt godt av omtanken din! Flotte bilete, bra gjort å få så god kvalitet gjennom vindauget.

Ide sa...

Hei!

Ser ut som det er rikt dyreliv utfor hos dere - håper kulda roer seg litt så det går bra med dyrene ;)

Veldig flotte bilder du har lagt ut :)

Håper du får en flott uke!

Mormor sa...

Så fine bilder av dyrelivet rundt deg !!
Ja, jeg driver også og forer, men i år har jeg bare sett dompappen på avstand, den har vel mat nok i rognebærtrea da ?
Ha en fin uke

Anne Britt sa...

Bildene dine var flotte! Jeg forer også fuglene, men syns det er blitt færre meiser nå. Gulspurven og flaggspetten holder stand.

Wenche sa...

Du har tatt noen helt fantastiske bilder. Ser jo at vi her nord i Norge ikke sliter med de samme problemene som dere sørpå. Her blir folket anbefalt å holde seg inne på grunn av føreforhold. Blåis og livsfarlig å bevege seg ute no om dagene.

fammo handarbetar sa...

Fina bilder!
Här är oxå trängsel vid fågelbrädet,men vi har inte så kallt,-12.
Fin blogg har du!
Hälsningar!

Anelias hantverk sa...

Ååå så vackra naturbilder med ett härligt djur och fågelliv!
Ha en bra dag!

Quiltefia sa...

Hei, så fantastisk du har det utenfor vinduet ditt!! AnneK:-)

Marita sa...

Så travelt det er hos deg! Koselig med besøk på brett og skogkant. Vi får håpe de klarer seg gjennom kulda. Den skal visst slippe taket nå, hørte jeg og jeg håper!

Greta sa...

hei. Det må vere fantastik å bo slik heilt inn til naturen. få tatt sånn bilder ut kjøkkenviduet, er ikkje mange forunt.
Kjempefine bilde da.
Så flink og snill du er som passer på og mater både fugler og dyr. Her i blokka hvor vi bor er det ikkje lov til å mate fugler.
Gler meg til å sjå kva fleire flott bilder du tar.
klem

Elins systue sa...

Det var nå utrolig kor mye fint folk du får på besøk

Ingelapingela sa...

Så goa djur du har fångat på bild! De har det tufft och kan inte välja stugvärmen som vi själva och våra husdjur. Vi får göra vad vi kan och jag ser att du drar ditt strå till stacken!

Ingela från Skåne

Hanne sa...

Så koselig med dyrelivet så tett innpå seg, og så flotte bilder du får tatt. Der vi bodde da ungene var små, hadde vi det slik. Og noen ganger så savner deg dette.

Torilpia sa...

Jeg har ikke sett fugler rundt huset her på lenge. Det er mest sannsynlig pga katten - som dog ikke er ute nå .. men den er så kjapp til å fange dem at det er tryggest å fly rundt dette huset.
Hvordan er det egentlig med fuglene og mat - jeg har alltid fått høre at man ikke skal begynne å mate dem - hvis man ikke kan følge opp. Men kanskje er det sånn at hvis man mater dem på vinteren må man gjøre det til våren kommer og det finnes mat i naturen ..?? Jeg har null erfaring med dette.
Men jeg har mange ganger tenkt at det må gå an å gi fuglene mat på de kaldeste dagene allikevel ..??

Heldigvis har det ikke vært så kaldt idag - men det skal visstnok bli litt kaldere igjen fra onsdag. Får håpe det ikke blir de samme temperaturene som vi har hatt tidligere.

Du får ha en fortsatt fin mandagskveld og ei super uke.

Stor klem fra Toril :o)

Troen og Haapet sa...

Jeg har noe til deg inne hos meg;)
Klem

anne - moseplassen sa...

så masse fine bilder:) Herlig å se slikt liv, og sånn variasjon!

Spurven sa...

Et godt hjerte for fugler og dyr - det er godt å høre om!

Jeg håper kulda slipper taket snart hos dere - til beste for alle.

Klem, Spurven

Mariann Louise sa...

Tusen takk for en alltid hyggelig kommentar fra deg:)

Så pent gjort av alle som tenker på dyrene, det er gode egenskaper, det! Man bør ta godt vare på alt liv, synes jeg! Det er ikke bare en hund, eller en fugl, det er endel av livet, som vi bør respektere! De som ikke kan snakke for seg selv, og be om noe..

Her ligger også litt utenfor, litt "niste" til våre venner som bor ute:)

Ha en koselig dag, og nå teller du vel ned dag for dag?

Klem fra Mariann og hundene:)

Marie Höglund sa...

Vilka fantastiskt fina djurbilder du visar upp. Ja det är nog jätte tufft i detta kalla väder för alla vilda djur nu. Fåglarna matar jag i alla fall här hemma. Tack för titten och kommentaren. Må gott.

Glennis sa...

You are surrounded by little creatures and all of them cute and hungry. Lucky you look after them.