tirsdag 12. april 2011

NÅ GÅR DET BEDRE MED TOVINGA

Etter å ha prøvd meg med toving ei stund, ser det nå ut som det går bedre. Det er garnet det kommer an på. Jeg begynte med 40 gr. og Eskimogarn, men da ble disse veskepungene så store som en fyrstikkeske. Så gikk jeg ned til 30 gr. og resultatet ble akkurat like dårlig. Da gikk jeg over til å prøve forskjellige garn og til slutt endte jeg opp med Pt2 og 30 gr. Er ikke helt fornøyd enda, men skal prøve å gå opp til 40 gr. Det er jammen sant det som står skrevet om toving at vaskemaskinene tover forskjellig. Den forrige jeg hadde gikk det som smurt med de fleste tovegarn-typer! Det har vært litt artig å åpne vaskemaskindøra hver gang for jammen har det kommet ut mye rart, et par tøfler (det skulle bli tøfler) ble ikke større enn at de hadde passet til Casper og ei barnelue ble til en lekeball for den samme! Selv om jeg mange ganger har vært litt sur, har jeg også fått meg en god latter! Under ser dere noe av de siste resultater, men jeg klundrer med glidelåsene. Tovepia, du har sikkert noen tips til meg! Klem til dere alle!
15 kommentarer:

Märta sa...

Oj så söta små väskor!
Tag väl hand om dig o dina kära!
Kram!

Trollkåno sa...

Synest no resultatet ser aldeles strålande ut, eg......og so fint du har pynta.
Flotte greier!!

Greta sa...

Syns du er flink med å tove eg. Eg gjer ikkje slikt. Trur ikkje eg får det til. Om eg har prøvd, nei aldri.
Ha ein fin vårkveld

Hege sa...

Så flotte vesker du har laget Tove :O) Synd det har blitt så forskjellige resultat for deg.. Syr du på glidelåsen etter toving tro ??? Følger med på kommentarene jeg så kanskje jeg lærer noe mere om toving :O) Ha en fin kveld :O) Hilsen Hege :O)

Ingela sa...

Envis som Pavlov då!!! Men du ser det går framåt... inte alltid raka vägen men det blir kanske mer spännande med den krokiga ;-?
Det ser ju bra ut... min farmor sa alltid att ingen er hur lång tid det tog, bara hur det blev. Men det har jag säkert berättat förut!
Kram till dig från mig

Ida sa...

Syns det passer deg bra å TOVE;-) Flink er du uansett, og VELDIG tålmodig! Jeg hadde nok gitt opp for lengst om det ikke ble omtrent som jeg forventet med en gang... Klem Ida

Mai Liss sa...

Hei og hå. ÅÅÅ, så lekre da. Nydelige farger, og flott utforming. Er det ikke herlig at vi kan le litt av oss selv når ting går skeis?? Tenker at en kan leve med det, når en kan le av det!! (O: Iallefall blir arbeidene dine kjempefine. Romantiske egentlig. Ha en fin kveld. Kos kos fra Mai Liss

Quiltefia sa...

Hei!! Disse ble da fine!! Jeg tover sjelden, jeg liker ikke følelsen og lyden av våt ull!! Men jeg liker det tørre ferdige resultatet!!?? AnneK:-)

Sissel`s syglede sa...

Øvelse gjør mester sies det og det har jo du bevist. Dette ble jo skikkelig fint det:-)
Etter en lang dag med regn og blåst (rene høststormen her i går), ser det ut til at vi får solfra skyfri himmel i dag. Jaaaaa:-))))
I dag skal vi ut og se på lokaler for en stoooor begivenhet i august..:-))
Håper du får en finfin onsdag, bestemor!!

Bæstemor sa...

Synes det ble skikkelig fint jeg :-)
Toving er spennende,det er i alle fall sikkert.
Klæm fra bæstemor ;-)

Petrine sa...

Så fine dei er !! Toving er virkelig spennande. Eg har strikka og tova ganske mange rare tøfler i det siste og det vart mange store og små overraskelsar i maskina. Mange kunne ikkje brukast, men dei har eg klipt opp i små firkantar og held no på å sy sammen igjen til eit teppe eller sitteunderlag. (det blir for det samme det med meg, for rumpa er så stor :))

Aldri så galt at ein ikkje kan bruke det til sitteunderlag, seier eg.

Men tovepungane dine vart rett nydelige og så fint pynta dei er !

Kjempekoselig å sjå.

Her går det i sokkestrikk :))

Klem frå Petrine som ønsker deg og dine en fin onsdag vidare:)

2ne sa...

Mange flotte ting du har laget :-)

Livet på Berget sa...

Oj det där såg ju alldeles perfekt ut!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Merete sa...

DIsse var jo kjempesøte! Er ikke alltid like lett å få tovingen slik en ønsler, men øvelse gjør mester - gjelder å bli kjent med både vaskemaskin og garn tror jeg..... :o) Ha en fin påske!

solveig sa...

å, så flott de pungene og eggeholderen var ,) flotte farver!! kjempeflink er du, syns no jeg :DD kos deg i påsken-klem