torsdag 19. mai 2011

STRYKING VAR IKKE BARE BARE FØR I TIDEN !

I dag har jeg hatt vaskedag på Torpet, vasket noen klær på vaskebrett som tørket fort i vinden (glemte å ta bilder av det) Da var det jeg fant frem et av de gamle strykejernene her, fyrte opp i kjøkkenovnen og satte det på ovnsplata. Jeg prøvde meg på ei arbeidsskjorte og det var enda godt for det hadde nok blitt litt for varmt......., men etter å ha avkjølt monstret gikk det ganske bra.
Det er ikke noe lett strykejern, tror det må veie bortimot 1 kilo. Jeg skjønner ikke hvordan de greide å stryke bunadskjorter og finere duker med disse, men jeg husker godt at det ble brukt hjemme da jeg var ung, bl.a. strøk jeg mitt lange krøllete hår for å glatte det slik at jeg fikk samme slags hår som mine venninner. Da luktet det svidd da!!!!! Ideen til å prøve dette fikk jeg i går kveld i programmet hvor en familie i England flyttet inn i et 70 talls hus og måtte leve uten alle "duppedittene" vi har i dag. Casper og jeg er nå alene på Torpet fram til fredag kveld og i den forbindelse har jeg av min svigerdatter blitt døpt til "Anna i Ødemarken " Jeg hilser til dere alle på denne måten for jeg får ikke kommentert hos dere, vet ikke hvorfor men slik er det. Klem fra bestemor som nyter livet!!Dette var noe som ikke fristet til gjentagelse, men moro å ha prøvd det igjen.
Denne kjolen har jeg strikket ferdig denne uka, den holdt på å bli en UFO, men nå er den ferdig ! Mønstret sto i Familien for en tid siden, der var det lange ermer på den, men jeg syntes det ble for voldsomt ! Det kan jo hende den passer til ei eller annen lita jente!!!!!!!!
Casper er ei evig linselus. Det er ikke bestandig jeg har sett at han har sneket seg med før jeg får lagt inn bildene. Drillo stakk av når han så jeg kom med apparatet, men denne typen her skal være med på absolutt alt!

22 kommentarer:

josimo sa...

Godt at husarbeidet har blitt enklere.Ikke stryker vi all verden i dag heller, min bestemor støk til og med vaskeklutene....

Nydelig kjole du hadde strikket,deilige glade farger.

Fiiiin kveld til deg og dine

SOLSAUM sa...

Flott, fargerik kjole!!

I min barndom brukte besta eit liknande strykehjern til lodd på pannelokket når ho dampa pinnekjøtt ol...... Det var tungt nok til det...;o)
Mimre, mimre.....;o)

Ha gode dagar på Torpet!

Solklem

Greta sa...

Nydelig kjole. Og eg trur nok at det kan vere nok uten ermer. dei var ganske så voldsomme.
Koser deg på torpet og lver som i gamle dager . Kjekt med nymoderne duppeditter ja.
Kos deg videre du min venn

Hverdagslivet sa...

Ja huttetu..er det ikke gått verden går fremover. Tenker med skrekk og gru på hvor hardt det var å være husmor i gamle dager, uten vaskemanskin, elektrisk strykejern og stekeovn!!
Nydelig kjole du har strikket, forstår godt den blir beundret ;-))
Klem Anne Karin

Asbjørg sa...

Morsomt,slike strykejern har jeg på hytta jeg også.Litt enklere nå ja.
Kjolen du har strikket er kjempefin,så herlig fargerik!Kos deg videre i ødemarken!

sylvia sa...

hei på deg,
kan tenke meg de strevet før i tiden, husker min farmor stod og strøk på gamle måten.
nydelig kjole som henger der i vinden,
å linselusa er vakker,
ha fine dager,
klem fra sylvia

Ingela sa...

Hej på dej bestemor, på torpet där kan det mesta hända. Kul att prova på hur de gjorde för inte alltför längesedan. Min farmors mor Karin var strykerska och det måste inte ha varit ett lätt arbete. Farmor berättade att hon hade en massa järn av olika modeschanger (modeller). Just nu kan jag kommentera, men jag får logga in ideligen...

Ha det gott Kram Ingela

Ingela sa...

Glömde ju kommentera klänningen, du är snabb och flink. Den blev fin!

LeKaQuilt sa...

Hei Bestemor, du har nå den fiiineste linselusa jeg har sett :o)
Jeg likte så godt det nye velkommen bilde ditt.
Koselig å være alene på torpet, det kunne jeg misunne deg!
Morsomt med gamle ting, har også ett par gamle strykejern stående, men jeg har aldri prøvd dem :o)
Kos dere, Klem

LeKaQuilt sa...

Glemte bare å si at kjolen er kjempe tøff! Noen er veldig heldig :o)

Hege sa...

Ta deg fri fra stryking du Tove :O) Den kjolen var jo super fin,tipper jeg kjenner den heldige jenta !!! Kos deg masse på Torpet og kanskje ses vi snart :O))

Mia sa...

En så pass stilig linslus måste ju med överallt. Kjolen ser ut som en vitamininjektion, måste vara alla småjänters dröm, jättefin.
Såna strykjärn har jag aldrig sett i bruk, men håret du, att du tordes!!
Ha det fint på torpet :)

Ruths datter sa...

Koselig kjole du har hekla. Jeg har sånne strykejern også,men tør ikke prøve på å bruke de. Ten på kor tungt det var før i tida da. De hadde kansje tjenestejenter? Ja ja. Ønsker deg en fin helg

Alvas hobby sa...

Takk for koselig kommentar!
Vi har også noen slike strykejern,men har aldri prøvd noen av dem.De er farlig tunge, og jeg hadde vel brent opp hver eneste skjorte hihi:)
Så flott kjole du har strikket,lekkre farger og flott mønster.
Du er virkelig en mester på håndarbeid.

Ønsker deg og dine ei fin helg på Torpet! så vakkert det gjerdet i bakgrunn på siste bildet:)
Gi Casper linselus en god klem, han er bare herlig!

kjellfrid sa...

Så hyggelig å se at dere har det fint!
Kjenner en følelse av nostalgi når jeg ser hvordan dere har det der på torpet! Koselig at du deler med oss!

Anonym sa...

Hei.Er så koselig hunden din.Nydelige Casper ikke noe rart at han vil bli med på bilde så søt som han er.Koselig.Kjempe fint gammelt strykjern.Elsker det gammle.Nydelig kjole.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

ASSA sa...

Så flott en kjole du har laga! godt den ikke ble en UFO ;)

Jeg har også hatt endel problemer med bloggspot i det siste :(
Men nå ser det bedre ut :)
Ha ei flott helg!

Bæstemor sa...

Den linselusa di var søt :o)
Kjempefin kjole,den må det ha vært MYE arbeid med.Flink er du:o)
Klæm fra ei bæstemor.

Strikkebesta sa...

Artig at du har teke i bruk det gamle strykejernet! Eg var i Arvika forrige laurdag og på marknadsplassen fann eg to slike strykejern som eg måtte prøve å løfte opp og kjenne på tyngda av. Han som hadde boda meinte eg kunne kjøpe dei og bruke dei som manualar:)
Kjolen du har strikka er herleg og fargerik, eg er sikker på at det blir ei fornøgd jente som får han!

Mai Liss sa...

Hei på deg (O: Koselig innlegg og nusselig og fargerik kjole. Skulle tro jeg hadde laget den selv (O: Jeg liker så godt farger, sterke farger.Fargene på kjolen fikk meg til å minnes ei bukse min søster hadde som ung. Hun var så fin i buksa med alle fargene. Som kranskakeringer (O: Husker mor vasket klær på vaskebrett. Artig å lese om strykjernet du prøvde. En liten amish, du (O: Koselig å lese i bloggen din. Enkelte av dere bloggere skriver godt. Så godt at en ser alt for seg i bilder (O: Ønsker dere varme og solrike sommerdager. Kos kos fra Mai Liss

Livet på Berget sa...

Det är ju inte så lätt att stryka med ett modern strykjärn heller tycker jag. Hatar att stryka tur jag inte behöver prova mig på att använda ett sådant gammalt. Men väldigt fina är de.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Hanne sa...

Jeg må si dere har det herlig der på Torpet. Vi var på hyttetur til et vennepar i helga, og jeg skjønner godt at skuldrene faller ned når de kommer dit. Mine falt også ned. Noen ganger tenker jeg at det hadde vært godt å bo sånn uti "ødemarken". Bare stillheten og fuglene.

"Anna i ødemarken" husker jeg godt

Klem fra dalstrøka.