lørdag 15. oktober 2011

SESONGEN HAR STARTET

Etter utallige oppfordringer fra Meiser og Finker har jeg nå åpnet fuglehotellet med overnatting om ønskelig, og selvfølgelig full pensjon . Jeg tenkte at de hadde plenty av mat nå som været har vært fint og det er mye frø og bær ute i naturen, men den gang ei, i mange dager har de hengt opp ned i markisa og tittet inn og lurt på om jeg hadde glemt dem. Så nå er sesongen i gang og besøket er upåklagelig. Koselig er det i hvertfall!! Naboens katt er også strålende fornøyd bortsett fra når Casper får se den ligger å lurer , da er det full jakt og det er nesten så en kan se fuglene klapper i vingene!!?? Matbudsjettet er stort og nå som matmomsen har gått opp må jeg vel rasjonere litt for i løpet av en uke har de konsumert ca. 12 kg. Solsikkefrø. Til torsdag reiser jeg til Tyskland for å feire 90 års dag. Vi flyr til Berlin og kjører med leiebil ca. 22 mil til en ort som heter Arnsdorf, ikke langt fra Dresden . Gleder meg til det og kommer tilbake til dette senere ! Ha en fortsatt nydelig søndag ! Klem fra bestemor !
En Spettmeis undersøker boforholdene! Bildene er tatt gjenom vinduet så kvaliteten er så som så.

Syklubben Skravla som er et fargerikt felleskap har startet opp igjen .
Pst.! Har du hørt at hun bak her har begynt med lavkarbo ???

22 kommentarer:

Ida sa...

De småfuglene som er rundt deg og Casper er jammen heldige! Skikkelig fine serveringsforhold for dem:-) Og kattevakt også! Flott! Klem fra meg!

Beate sa...

Så koselig!
Hvor får du tak i di fine husan?
Ja,man må passe på di små!
Fin blogg du har.
Klem fra Beate

KariL sa...

Så hyggelig nabolag du har. Ikke ensomt hos deg. Nydelig akitektur i nabolaget ditt også. Ønsker deg lykke til med forpleiningen!

Ha en fortsatt god søndagskveld!

Tovepia sa...

Sannelig har fuglene rundt deg fått flotte forhold!...og ja, de snakker vel om lavkarbo, de også:O))
Kos deg i Tyskland!! Kem fra meg;)

Alvas hobby sa...

Herlig og humoristisk innlegg!
Må si de har god appetitt de små vennene:)
Foringen har holdt på en stund her også, og det er ikke bare fuglevenner, men også en god del ekorn, så maten går unna:)
Men så er de søte da:))
Ønsker deg en fin tur til Tyskland!

Klem:)

Gunilla sa...

Vilket underbart inlägg.
Ja nu är det bara att börja mata in fåglarna så de vet vart de skall finna mat.
Riktigt fina fågelbord har ni ochså.

Vilken fin födelsedagsresa ni skall göra.Det blir nog en trevlig upplevelse.

Önskar dig en riktigt fin början på veckan.

Kram till dig Bestemor.

Greta sa...

For eit flott fuglehus/hotel. Kan vel ikkje holde på å sopandere så mye på gjengen med kvitrende venner utover vinteren :0)
God tur til Tyskland og 90 års feiring. Gleder emg til raport om turen og feiringen når du kjem heim. Ta vare på kvarandre klem

Siv sa...

For et utrulig koselig innlegg :) Kan ikke klage på de naboene nei :) Og sannelig er nabolaget glad i mat O.o
Du må ha en riktig god tur til Tyskland
Klem fra Siv

Hverdagslivet sa...

He he...for et herlig innlegg, og så glad jeg blir når jeg ser mennesker rundt omrking tenker på disse små som ikke alltid like lett finner mat på vinterstiden. Jeg begynte også å mate for 2 uker siden, vel og merke med brødrester. Jeg likte utrolig godt fuglehusene dine og fikk lyst å innvistere i noen selv. Jeg har bare beholdere som henger i treet, men det ser så mye hyggeligere ut med små hus.
Dere er spreke som tar på reise og kjører så langt!! Ønsker dere en riktig god tur, deilige opplevelser og et herlig opphold i Berlin. En klem til jubilanten følger selvfølgelig også med!
Og en til deg såklart!
Klem Anne Karin

Elsa sa...

Kjempekoselig innlegg og flotte bilder. Det er nok flere som må til å åpne fuglerestauranten snart.
Det er så koselig med disse små fjærballene som besøker oss gjennom vinteren.
Ha en fin uke, og riktig god tur til Tyskland:)

Black Iris sa...

Jadu, nu har den stora fågelmatningen börjat.
Det är så roligt att sitta inne i köket och se all småfåglarna som slåss om maten..

Kram Maidi

Janne i Fagerlia sa...

Hei på deg, og takk for fine ord på bloggen min. Jeg blir nesten sjokkert når jeg leser hvor mye solsikkefrø som konsumeres hjemme hos deg. Du må være en sann fugevenn.

Mormor sa...

Koselig lesing :))
Ja de er ganske glupske disse småtassene - men de kan vel ikke få i seg alt sammen på så kort tid ? Jeg lurer på om de ikke hamstrer litt, sånn for sikkerhets skyld ?
Riktig god tur til dere !
Klem fra meg ;)

Petrine sa...

Så det er hos deg pippane oppheld seg. Her hos meg er det eit nøtteskrikepar, ei spettmeis, ei svartmeis og kjøttmeis. Men det er så klart at det er den største nøtteskrika som reiser med all maten. Eg får legge ut ein lapp til dei andre at dei må fly sørover, for der er det eit flott hotell med eit raust vertskap !
Trolljenta sitter og venter på postposen, men eg trur eg venter med å sende henne til du er komen heim frå Tyskland ! Ho er så søt her ho sitter og smiler og gleder seg storveis !

God tur og kos deg masse. Hils til bursdagsbarnet !

Ingela sa...

Hej på dej! Vilket kul inlägg! Den stugbyn ser allt trevlig ut, förstår att den är fullbelagd ;-)

Önskar dig en riktigt trevlig resa!!! Själv har jag en lång härlig orörd dag framför mig. Det har blivit ljust så jag ser att det blåser rätt bra, men kanske anar jag solen???

Ha det gott Bestemor kram Ingela

Mari sa...

For eit koselig innlegg:) Beundrer dei flotte fuglebretta samtidig som eg ler godt av lavkarbokommentaren:)) Godt du tenker på dei små dunbollene no når vinteren nærmer seg med stormskritt! Her er også fuglebretta fulle av frø og anna snacks...tvilsomt at det er lavkarbo, men det ser iallefall ut til å falle i smak:)

hobbystua sa...

Heisann:) Du skriver like fint og artig som alltid,,er mye humor i innleggene dine. Og flotte bilder også. Ja hos deg tror jeg med sikkerhet at fuglene får det fint i høst og vinter:))Morro og følge med på dem.
Må du og dine ha en flott helg videre:)

sylvia sa...

hei.
så koselig et innlegg, satt og humret og koset meg, nydelige bilder, ja vi må passe på fuglene.
ha en fin dag.
klem fra sylvia

SOLSAUM sa...

Så kjekt å sjå og høyre frå deg att!!

God tur!

Solklem

Quiltefia sa...

Hei!! 12 kg på en uke!! Da er de sannelig sultne!! Da regner jeg med at du må handle i store kvanta, ellers blir det dyrt!! Vi mater vi også, men har ikke startet ennå!! Annek:-)

Anne Britt sa...

Fine bilder og fint besøk hos deg. Her er vi også i gang med foring. Vi mater selvfølgelig skjæreungen vi reddet i sommer. Skjønt unge... Aberet er at han tar med seg hele slekta. Ellers har vi også hatt spettmeisen her, i tillegg til andre meiser og pilfinker. Koselig med fuglene!

Anonym sa...

Hihi,så koselig innlegg.
Småfuglene lider ingen
nød hos deg nei. :))))
Ha en fin dag.
Klem fra meg.