onsdag 13. juli 2011

FRØKEN MARKBLOMST


Mitt bidrag til Moseplassens nye konkurranse

Jeg velger å kalle den Frøken Ukjent da jeg ikke aner hva den heter! Den vokser i grøfta utenfor Torpet vårt og det er bare der jeg har funnet den. Den ligner i form litt på LilleKonvall, men har større klokker og er rødbrun inni. Kan noen fortelle meg hva den heter ?

9 kommentarer:

Petrine sa...

Nydelig !

Lykke til med Frøkena di !!

Havfruen sa...

Den var vakker ja....men navn kan jeg ikke hjelpe deg med. Markblomster er jo vakkert da...jeg har alltid buketter med det ute om sommeren. Inn kommer de ikke....jeg fikk en hæslig åme som som viklet seg opp i luften fra en bukett en gang....iiiik...
Klemmings:)

kjellfrid sa...

Så koselig at du har vært innom bloggen min! Håper du har en flott sommer ute på torpet ditt og at du har hatt noen solglimt! Klem og fortsatt god sommer!

Ingela sa...

Hej på dej Bestemor, härligt att vara här på besök... det var så att säga ett tag sedan. Din lilla blomma är jättefin vet inte vad det är men skulle nog gissat på en slags vild orchidé, kanske nycklar av något slag ;-)

Nu får du ha det så gott, här ösregnar det och jag har varit lite orolig för åska, det gillar inte jag speciellt inte då man hör hur illa det kan gå. Här slog det för ett par veckor sedan i vattentornet.

En rejäl kram till dig från Ingela

Jorunns hage og hobby sa...

Hei!
Takk for koselig kommentar til meg!
Det er så koselig å høre fra deg!
Så søt markblomst du har funnet!
For et mangfold vi har av markblomster. Jeg har av og til med min villblomstbok på tur i skogen. Kan dessverre ikke si med sikkerhet hva den skjønne "frøken Ukjent" heter. Lykke til med kandidaten!
Ha en fin sommer!
klem fra Jorunn

Ölandsvindar sa...

TAck för sommarhälsning hos mig. Det har varit dåligt med kommentarer fråm mig men det beror på trassel med blogger där följarna försvinner ideligen. Jag gissar på att blomman är en Pyrola.
Kram från mig
Kerstin

Magna sa...

En nydelig blomst! Det er jo litt vanskelig å se helt hvordan den ser ut, men jeg er enig med Ölandsvinder som tror det er en Pyrola. Jeg slo opp i ei blomsterbok og fant navnet Legevintergrønn (Pyrola rotundifolia) Kanskje det er den?
God sommer!

Black Iris sa...

Nog känner jag igen den fina blomman men jag har tyvärr ingen aning om vad den heter..

Ha det så gott..

Kram Maidi

Margareth sa...

Ei riktig nydelig dame :-)) Fantastisk at vi har så utrolig mange vakre markblomster i norge, trist at så mange ikke ser dem.. Lykke til med ditt flotte bidrag:-)))