mandag 3. august 2009

SVERIGE NESTE

I morgen drar vi tilbake til Holmtjern, vår vakre plass i Bergslagen. Derfor vil jeg dele med dere litt fra dette stedet. Vi kjøpte det i 2006 og har siden vært der mer eller mindre hele sommeren. Med mye gjester og latter og moro. Især når barnebarna kan fylle stedet med glede og sommeraktiviteter. Stedet er et gammelt torp og ligger midt ute i villmarken 14 km. fra nermeste tettsted. Loka brunn ligger ikke langt unna, kjent for sitt mineralrike vatn. Itillegg til dette har vi Grythyttan som har Sveriges beste is. Neerings Glass . Forøvrig så kommer jeg til å blogge fra villmarken, så sant nettet er oppe. På återseende som svenskene sier.


Her har abboren vært bitevillig ute på Holmtjern.


Sønnen og to av jentene ligger på den lille brygga vår og fisker abbor.Her ser dere litt av det gamle fjøset som samboeren har restauret.
Her er mitt domene kjøkkenet. som dere ser elsker jeg blått i alle nyanser. Det var en som fortalte meg at blått var den fargen de eldre likte best. Så jeg har nok blitt litt gammel!!!

Disse tre siste bildene er av en gammel symaskin som fulgte med torpet da vi overtok. Den har så mange vakre detaljer , at det blir som et møbel. Bildet over er av løfteringen på kassa.


Dette måtte vel være et Singeremblem.Og her ser dere maskinen. Det er en tråmaskin,men jeg hadde ingen bilder av hele. Den er så veldholdt at det er nesten ikke en skramme på den. Tenk da våre mødre sydde store quilter på disse maskinene. I dag stikker vi en kontakt i veggen , programerer symaskina og syr de sømmene vi måtte ønske. Det er vel det vi kaller utvikling.

6 kommentarer:

Audun sa...

Dere får ha en god tur over til Holmtjern. Bildene her vekker mange gode minner fra besøkene våre der :)
Ellers så tror jeg nok det er noe i dette med at blåfargen er for de "eldre", for det var vel ikke i 1996 dere kjøpte Holmtjern.... ;)

Ha en fin kveld. Klem fra alle oss 5

Stubbetufsa sa...

Det høres ut som et koselig torp dere har i Sverige!
Og at man må ha blitt gammel for å ha et godt øye til blått, det er nåkka inni granskauen toill!
Æ har bestaindi likt blått! Hav, himmel, håp!

Tovepia sa...

Der så det koselig ut!! Har visst blitt gammel, jeg også, for blått er også min favoritt:D De sier det holder fluene borte;) Kos dere en masse på torpet og klem fra meg!

Villmarkstausa sa...

Hei

Tusen takk for award. Hyggelig. Jeg likte veldig godt blåfargen på kjøkkenet ditt.....pent;-))

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Dette må være den perfekte ferieplass for hele familien.
For en fangst.
***
Tittet inn på "Loka Brunn"og ble imponert.

Spurven sa...

Dette stedet høres helt herlig ut - fredelig og stille.
For ei nydelig rose!

Og vakkert kjøkken - er så enig med deg i det blå, særlig i lysere og mellomblå nyanser. Mitt ønske også en gang!

Har hørt at fluer ikke liker blått.. Det skal angivelig være årsaken til de blå kjøkken i gamle dager.

Kos deg videre på torpet!